Приложение Такса МОСТ Дунав мост - Русе


Здравейте,

Чрез посочената по-долу връзка (линк) можете да заплатите по електронен път таксата за преминаване на Дунав мост Русе – Гюргево  (такса „мост“) в посока от Република България към Република Румъния.

 

Възможността за онлайн плащане е предназначена и може да се използва от всички излизащи от Република България леки автомобили (до 8+1 места), без значение държавата им на регистрация. 

 

Таксата е нормативно определена и е в размер на 2 евро или 4 лева както за касово, така и за безкасово и онлайн заплащане. При онлайн и безкасово плащане не се дължат допълнителни банкови такси за транзакцията.

Онлайн плащане чрез платформата може да се извърши предварително и по всяко време.

 

При успешно заплащане на таксата ще получите потвърждение на посочената от Вас електронна поща. В случай, че писмото за потвърждение се забави – моля проверете спам-папката на Вашата електронна поща и се уверете, че имате добра интернет връзка.

 

 

ЛИНК ЗА ПЛАЩАНЕ

https://virtpos.customs.bg/vpos

 

 

При явяване на лекия автомобил на Дунав мост - Русе митнически служител ще верифицира плащането на такса за съответното превозно средство по регистрационен номер.

 

Ако нямате възможност, изпитвате затруднения или не желаете да заплатите таксата онлайн, можете да го направите в брой или с банкова карта при преминаване на Дунав мост – Русе.

 

Такса „мост“ се администрира от Агенция „Митници“ при преминаване на Дунав мост Русе – Гюргево в посока  изход от Република България съгласно чл.10, ал.4 от Закона за пътищата и в съответствие с Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската пътна мрежа.

 

При преминаване на моста в посока вход в Република България таксата се администрира от румънските власти.

 

При възникнали въпроси или необходимост от съдействие може да регистрирате заявка в Сървис Деск на Агенция „Митници“ на e-mail адрес: ServiceDesk@customs.bg.